top of page

Friberne

Lekker stukje Fribrne vlees

Friberne

Friberne logo

Friberne: waar het varken centraal staat

Friberne-varkensvlees is authentiek vlees uit een herkenbare, korte keten. Het vlees is vol van smaak, voor de bewust genietende consument. En dat alles met een vleugje Friesland. Eerlijk en direct, nuchter en puur, zonder poespas.

Kwaliteitsvlees
Het Friberne-varkensvlees is een feest in de pan en op het bord. Een fijne structuur, goed van kleur en lekker mals. Kwaliteitsvlees van varkens die de aandacht en zorg krijgen die ze verdienen. Varkens zonder stress, produceren beter vlees. Daar zijn de Friberne-varkenshouders zich iedere dag bewust van.

Varkens centraal

Het Friberne-varkensvlees wordt geproduceerd door ondernemers met hart voor hun dieren, hart voor de samenleving en hart voor elkaar. Echte varkenshouders met veel aandacht voor vakmanschap, familiebedrijven waarin de varkens nog staan en waar de varkenshouder zich ten volle bewust is dat hij voedselproducent is.

Unieke samenwerking

Samenwerken betekent voor de Friberne-varkenshouders dat ze de gang van zaken op hun bedrijven goed organiseren, op elkaar afstemmen, optimaliseren en dat ze dit ook vastleggen.

Gezonde dieren
De gezondheid van de varkens staat centraal bij de Friberne-varkenshouders. Zij zijn ervan overtuigd dat, wanneer de varkens gezond zijn, het welzijn van de dieren ook beter is. De varkenshouders hanteren allemaal een streng hygiënebeleid. De kans dat ziektekiemen het bedrijf binnenkomen is daarmee gering.

Optimale zorg

Alles wat een varken nodig heeft, is op de Friberne-bedrijven aanwezig: goede zorg, goed voer en water en goede leefomstandigheden.

Goede zorg houdt ook in dat de tomen biggen gedurende hun leven zo veel mogelijk bij elkaar blijven. Zowel in de kraamstal, in de biggenstal, in de vleesvarkensstal als tijdens transport. Een constante groepssamenstelling zorgt voor minder stress en minder kans op verspreiding van ziektekiemen. Ook als de vleesvarkens op weg gaan naar de slachterij. Dit betekent niet alleen veel minder stress voor de varkens.

Kruidig ruwvoer

Het dagelijks ruwvoermengsel bevat daarnaast verschillende kruiden en natuurlijke materialen die varkens in de natuur graag vreten, en die bijdragen aan een goede stofwisseling. Denk bijvoorbeeld aan: eikenbast, jeneverbes, kastanjes of vlierbessen.

Het kruidige ruwvoermengsel is goed voor het welzijn van de varkens. Het is een natuurlijk afleidingsmateriaal, waarmee de varkens heerlijk spelen.

Meer weten? kijk dan op www.friberne.nl

bottom of page