top of page

Meer over voer

Meer over voer

‘Je bent wat je eet.’

Wat je eet bepaalt voor een groot deel hoe gezond jij bent en hoe je je voelt. Dit geldt ook voor de Frievarvarkens. Naast gezondheid en welzijn speelt de voeding van het varken ook een belangrijke rol in de smaak en samenstelling van het varkensvlees. Daarom heeft Frievar voor ieder fase in de levenscyclus van haar varkens een eigen receptuur. Hierdoor krijgen de zeugen, de biggen en de vleesvarkens de benodigde ingrediënten binnen.

 

Frievarvoer

Frievar is de voerleverancier binnen het Frievarconcept. Wij zijn als Frievar in het bezit van een GMP+ certificering. Dit staat voor ‘Good Manufacturing Practice’. GMP+ draagt bij aan de borging van de diervoederveiligheid. Het Frievarvoer wordt volgens de Frievareisen geproduceerd bij ForFarmers en AgruniekRijnvallei (Frievar heeft geen eigen voerfabriek).

Duurzaam produceren van (h)eerlijk vlees
Omdat varkens een zeer belangrijke rol spelen in de kringloop(landbouw), wordt hier binnen
het Frievarvoer aandacht aan besteed. Veel restproducten van de humane voedselproductie zijn voor mensen niet meer eetbaar, maar wel geschikt als varkensvoer. Deze restproducten worden omgezet in een waardevol stukje vlees vol eiwitten, mineralen en vitaminen. Frievar vindt het belangrijk dat het produceren van een mals en (h)eerlijk stuk vlees op een duurzame manier gebeurd.

Onze voereisen

Daarom stelt Frievar onder andere de volgende eisen aan haar voeders:

  • Minimaal 80% van de grondstoffen komt uit Europa.

  • Minimaal 60% graan en griesfracties.

  • Minimaal 3 soorten graan.

  • Alle grondstoffen dienen SecureFeed goedgekeurd te zijn.

  • We kopen in onder het non-amazone criterium en als uitgangspunt bij leveranciers die aangesloten zijn bij de RTRS-initiatieven. Kortom: met mensen die actief willen verbeteren.

GMP+ FSA logo transparant.png
bottom of page