top of page

Familie Buijtenhuis

Welkom bij de familie Buijtenhuis!

Wij, Albert en Silvia, wonen samen met onze kinderen (Evert, Mirjam en Dirk) op onze boerderij in Buurtschap Holk aan de rand van polder Arkemheen. We hebben 360 zeugen en 31.000 opfoklegkippen.

In 2006 hebben wij de boerderij overgenomen van onze (schoon)ouders. Van 2011 tot 2014 hebben wij in etappes een nieuwe kraamstal en biggenstal gebouwd en is de zeugenstal verbouwd. Hierdoor voldoen we aan de nieuwste dierenwelzijnsregels. Ook hebben wij een luchtwasser geplaatst, zodat de omgeving geen overlast heeft van geur en fijne stofdeeltjes. Door de aanleg van zonnepanelen zijn we volledig zelfvoorzienend in elektriciteit.

De opfokleghennen komen bij ons als 1-dagskuiken en gaan weer weg als ze +/- 18 weken zijn. Dan gaan ze naar een legkippenboerderij.

Na zo’n 30 jaar op dezelfde manier te hebben geboerd, vonden we het .

worden om binnen ons eigen werkgebied te kiezen voor een andere benadering. Zo zijn we bij Frievar uitgekomen. Of eigenlijk is het andersom… Frievar zat op een dag bij ons aan de keukentafel.


Wat ons aanspreekt in de aanpak van Frievar, is dat je het samen doet. Wanneer er iets is, bijvoorbeeld met biggen, dan wordt dat in openheid met elkaar opgelost.

Dat Frievar ons ontzorgt kunnen we nu al merken. Het is prettig om niet meer te hoeven onderhandelen over bijvoorbeeld de biggenprijs. Minstens zo belangrijk is de stap die we gaan maken in de diergezondheid.

Hartelijke groet,

Albert, Silvia, Evert, Mirjam en Dirk Buijtenhuis

bottom of page