top of page

Gezondheid & welzijn

Welzijn begint met een goed gezond varken!

Alles binnen Frievar is gericht op de gezondheid en het welzijn van het varken. Door varkens niet ziek te laten worden en stress te voorkomen, is minimaal medicijn- en vaccin gebruik mogelijk.

Ons streven naar welzijn begint al bij de basis.

Met de inrichting van de stallen proberen wij een ideaal leefklimaat voor de varkens te realiseren. Al onze boeren voldoen aan BLK* keurmerk en hanteren strikte hygiënevoorschriften op hun bedrijf.

 

Het voer dat wij onze dieren geven, is van hoogwaardige kwaliteit en past bij elke leeftijdsfase van het varken. Het draagt bij aan hun gezondheid en wordt speciaal volgens onze eisen geproduceerd bij onze partners.

 

Om natuurlijk gedrag te stimuleren, geven we onze varkens een speciale kruidenmix. De kruiden in deze dagelijkse verwennerij dragen bij aan een gezonde darmflora en dus aan de gezondheid van het dier.

 

Bovendien werken alle betrokken partijen in de keten nauw samen: boeren, dierenartsen, voeradviseurs, transporteur en deskundigen op het gebied van stalinrichting en waterkwaliteit. We delen voortdurend kennis en ervaring om te blijven leren en verbeteren.

 

Deze efficiënte aanpak zorgt voor gezondere varkens, met als uiteindelijk resultaat een lekker en gezond stuk varkensvlees. 

bottom of page