top of page
banner-Gaasterlander_voeren_okt2018-3_edited.png

Voer

De kwaliteit van wat je eet heeft een grote invloed op je gezondheid en welzijn. Dit geldt niet alleen voor mensen maar ook voor de Frievar-varkens. De voeding van deze dieren speelt een cruciale rol in hun gezondheid, welzijn en bepaalt voor een groot deel de smaak en samenstelling van het varkensvlees. Om ervoor te zorgen dat zeugen, biggen en vleesvarkens alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen, heeft het Frievar-voer een eigen receptuur voor elke levensfase van het dier.

GMP+ FSA logo RGB.jpg

GMP+ Gecertificeerd Voer

Frievar is verantwoordelijk voor het voer binnen het Frievar-concept en bezit een GMP+ certificering die staat voor 'Good Manufacturing Practice'. Deze certificering waarborgt de veiligheid van het diervoeder. Het Frievar-voer wordt geproduceerd bij ForFarmers en AgruniekRijnvallei en voldoet aan onze strikte eisen:  

  • Minimaal 80% van de grondstoffen komt uit Europa.

  • Minimaal 60% graan en griesfracties.

  • Ten minste drie verschillende graansoorten worden gebruikt.

  • Alle gebruikte grondstoffen moeten SecureFeed-goedgekeurd zijn.

  • Inkoop gebeurt volgens het non-amazone criterium. We werken samen met leveranciers die betrokken zijn bij RTRS-initiatieven.

Elk jaar controleert een onafhankelijk voedingsadviseur van Topigs Norsvin of de geproduceerde voerders passen binnen het Frievar-raamwerk. Onze boeren weten dus zeker dat ze kwaliteit in huis halen en dat ze waar krijgen voor hun geld.

Duurzaamheid in Vleesproductie

Varkens spelen een zeer belangrijke rol in de kringloop(landbouw). Veel restproducten van de humane voedselproductie zijn voor mensen niet meer eetbaar, maar zijn wel geschikt als varkensvoer. Deze restproducten worden omgezet in een waardevol stukje varkensvlees vol eiwitten, mineralen en vitaminen. Frievar vindt het belangrijk dat het produceren ervan op een duurzame manier gebeurt, met oog voor het dier, de boer en de omgeving.

bottom of page