top of page
banner-Gaasterlander_kruiden&food_okt2018-16_edited.png

Kruiden

Frievar heeft een speciaal kruidenmengsel ontwikkeld dat de band tussen varken en boer sterker maakt. Door dit dagelijks te geven, voelen de varkens zich beter. Hierdoor is het medicijn- vaccingebruik lager dan gemiddeld. Het varkensvlees is hierdoor beter van kwaliteit en krijgt een geheel eigen smaak door het gebruik van specifieke kruiden.

Uitgebalanceerd Voer voor gezonde groei

Onze varkens krijgen dagelijks goed uitgebalanceerd voer. Het bevat genoeg eiwitten, energie, vitamines en mineralen en bestaat voor minstens 60% uit drie soorten graan. Dit helpt ze gezond te blijven en goed te groeien.

Kruidenrijk ruwvoer voor optimaal welzijn en gezondheid

  • Het ruwvoer met kruiden is goed voor de gezondheid van de varkens, vooral voor hun maag en darmen. Kruiden zoals knoflook, oregano en tijm hebben hier een positieve invloed op;

  • Het ruwvoer met kruiden zorgt voor afleiding en prikkelt de reuk van de varkens. Ze kunnen elke dag iets anders proeven door de verschillende kruiden, zoals eikenbast. Dat eten ze in de natuur als ze zich niet lekker voelen;

  • Door het ruwvoer met kruiden wordt het contact tussen de varkens en de boer beter. Na het voeren hangt er een lekkere, kruidige geur in de afdeling en dit helpt de boer om veranderingen in het gedrag of de gezondheid van de varkens sneller op te merken.

Kwalitatief varkensvlees door voedingsvariatie

Het ruwvoer, de kruiden en het complete voer zorgen ervoor dat de varkens gezond blijven, wat resulteert in vlees van goede kwaliteit en smaak.

bottom of page