top of page

Meer over de kruiden

Meer over de kruiden

Gaasterlander_kruiden&food.jpg

Onze varkens krijgen via de normale voedering zeer uitgebalanceerd voer. Het voer bevat voldoende eiwit, energie, vitaminen en mineralen en bestaat voor minimaal 60% uit drie soorten graan.

Naast dit voer geven we ruwvoer met kruiden, omdat:​

  • Ruwvoer is goed voor de gezondheid. Het bevordert de gezondheid van het hele spijsverteringsapparaat, met name de maag en de darmen. Alle kruiden, waaronder knoflook, oregano en tijm, hebben een positieve werking op de gezondheid van het varken.

  • Ruwvoer en kruiden zijn goed voor het welzijn. Het geeft de varkens afleiding. Varkens hebben een sterk ontwikkelde reuk, ze worden erg geprikkeld door de kruiden. Door de samenstelling hebben ze veel variatie en proeven elke dag weer wat anders. Zo bevat onze kruiden melange ook eikenbast. Dit eten varkens in de natuur wanneer ze zich niet lekker voelen.

  • Ruwvoer en kruiden versterken de zorg. Het contact tussen de varkens wordt beter. Je komt elke dag met een positieve boodschap; de varkens staan je al op te wachten. Je ziet sneller als er iets met de varkens is. Na het voeren hangt er een lekkere, kruidige geur in de afdeling.

 

Het ruwvoer, de kruiden en het complete voer (droogvoer of brij) zorgen voor gezonde varkens, waarvan het vlees erg lekker smaakt.

bottom of page