top of page
banner-Gaasterlander_Omgeving_okt2018-1.png
  • Foto van schrijverFrievar

Frievar introduceert GaasterlanderAl sinds 2012 werkt Frievar als keten van samenwerkende varkenshouders aan een gezond, diervriendelijk, duurzaam en bovenal smaakvol geproduceerd stukje varkensvlees. We zijn trots, om na jaren door ontwikkelen, het Gaasterlander Kruidenvarken te kunnen introduceren.


Het Gaasterlander Kruidenvarken is onderscheidend in smaak en kwaliteit. Dit wordt gegarandeerd door het eigen fokprogramma, een uitgekiend voerpakket, een dagelijkse kruidenmix en een volledig gesloten keten. Door de geoptimaliseerde en geborgde keten en een verbeterd slacht- en verwerkingsproces zijn de snitten optimaal verfijnd. Er wordt gewerkt onder de criteria van het 1* Beter Leven Keurmerk. Het eigen en unieke fokprogramma van de varkensboerderij in Hemelum in het Friese Gaasterland heeft geresulteerd in het eigen Gaasterlander Kruidenvarken. Hiermee is Gaasterlander een uniek varkensvlees concept waarbij smaak, dierwelzijn, milieu en gezondheid hand in hand gaan. De belangrijkste pijlers voor de kwaliteit van het vlees zijn de verzorging, voeding, gezondheid en het welzijn van de dieren en de dagelijkse kruidenmix die de varkens krijgen. Alles binnen Gaasterlander is er op gericht om stress tot een minimum te beperken. Dit proef je direct terug in de Gaasterlander producten.


Om de kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken te waarborgen, werkt Gaasterlander nauw samen met alle partners in de keten. Gaasterlander werkt met eigen boeren, dierenartsen en voerleveranciers volgens strenge voorwaarden. Gaasterlander staat niet alleen voor verantwoord, maar bovenal voor heerlijk, mals en smakelijk varkensvlees. Je proeft de oorsprong!


Gaasterlander is uitsluitend verkrijgbaar via de ambachtelijke slagerij, delicatessezaken of bij de betere restaurants in Nederland en België. De fijnmazige vers distributie van het vlees en de vleeswaren wordt verzorgd door Foodimpuls voor het slagerijkanaal en delicatessenzaken. Hanos verzorgt de distributie voor de horeca. U kunt kennismaken met Gaasterlander via Martijn Egner (martijn@gaasterlander.nl, 0683 - 404 304) of Edwin Vis (edwin@gaasterlander.nl, 0622 - 603 998).


Voor vragen vanuit de pers: Cor van Doorn 0653-670630 of cor@cvdoorn.nl
202 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

HANOS: Leverancier in beeld

In het Gaasterland – in het heuvelachtige zuidwesten van Friesland – ligt de oorsprong van het Gaasterlander Kruidenvarken. Op de Hemelumer Hoeve, een varkensboerderij in het dorpje Hemelum, wordt me

Comments


bottom of page