top of page
banner-Gaasterlander_Omgeving_okt2018-1.png
  • Foto van schrijverFrievar

Frievar kiest voor RevarcoFrievar kiest voor nieuwe partner REVARCO.


Met trots maken wij bekend dat REVARCO deel uit gaat maken van het Frievar-team.  De visie en doelstelling van REVARCO  sluiten goed aan bij die van Frievar. REVARCO zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het ketenrendement binnen Frievar. Samen met onze andere partners: Veterinair Centrum Someren, ForFarmers en TOPIGS hebben wij een sterk team die maximale resultaten voor onze deelnemers bewerkstelligd.


REVARCO zal invulling geven aan het optimaal verwaarden van de Frievar dieren. Samen met Johan Robbertsen transport gaat REVARCO  het diertransport verzorgen.  Dit uiteraard onder de condities van Frievar. De biggen worden getransporteerd met geconditioneerde auto’s. Deze auto’s worden volgens de Frievar eisen verhit en er wordt met ketenlogistiek gewerkt. Dit om goede omstandigheden voor onze dieren te garanderen en het verspreiden van ziektekiemen te voorkomen.


Frievar is een groep varkenshouders die samenwerken aan eerlijk vlees: door op een geborgde, gezonde, bewuste, duurzame manier varkens te houden met oog voor dier en omgeving. Door samenwerken worden niet alleen schaalgrootte voordelen gehaald door gezamenlijk in-en verkopen, maar ook door het primaire stuk van de keten zo efficiënt mogelijk te organiseren. Van opfokzeug tot slachtvarken. Daarnaast wil Frievar een interessante partner zijn voor de volgende schakel in de keten. Frievar produceert  een uniform varken door zoveel mogelijk zaken, zoals voer en genetica te uniformeren. Frievar stuurt op management en gezondheid, doordat op alle bedrijven dezelfde dierenarts en voorlichter komt, die volgens strikte protocollen werken. Daardoor worden succesvol  gezonde varkens geproduceerd middels een gezonde productie wijze. Frievar werkt aan een systeem om voor deze varkens ook meer te kunnen betalen.


Het Frievar-team.

90 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

HANOS: Leverancier in beeld

In het Gaasterland – in het heuvelachtige zuidwesten van Friesland – ligt de oorsprong van het Gaasterlander Kruidenvarken. Op de Hemelumer Hoeve, een varkensboerderij in het dorpje Hemelum, wordt me

Comments


bottom of page