top of page
banner-Gaasterlander_Omgeving_okt2018-1.png
  • Foto van schrijverFrievar

Frievar presenteert Frievar4Quuality-varken


Frievar presenteert Frievar4Quality-varken


Auteur: Sake Moesker

Hemelum – Frievar, de groep samenwerkende varkenshouders in het noorden van het land, zet een eigen kwaliteitsvarken in de markt.

Dit meldt John Lorist, directeur van Frievar. Het varken wordt onder de naam Frievar4Quality varken en Frievar4QualityBest varken gepresenteerd. Het vlees van deze varkens onderscheidt zich op vier punten: smaak, zorg, gezondheid en welzijn. De varkens die onder Frievar4QualityBest vallen, onderscheiden zich doordat ze hun hele leven antibioticumvrij zijn gebleven. Antibiotica worden alleen in individuele gevallen op advies van de dierenarts toegepast. Behandelde dieren worden gekanaliseerd en apart grootgebracht. Zo is Frievar in staat een gegarandeerd antibioticavrij product te leveren.

Frievar stelt dat de smaak van het varken zich onderscheidt door de voeding die de dieren krijgen. De varkens blijven zo gezond mogelijk door allerlei strenge hygiënemaatregelen. Hierdoor wordt het antibioticaverbruik zo veel mogelijk beperkt.

”We zijn met Frievar al heel lang bezig de kwaliteit van onze varkens op hoger niveau te brengen. We hebben een geborgd productieproces met een eigen sanctiebeleid. We communiceren nu naar buiten wat we te bieden hebben. Het doel is om een marktpartij te vinden die is geïnteresseerd in ons product en dat onderscheidend op de markt wil brengen”, aldus Lorist.


Frievar produceert op jaarbasis zo’n 40.000 Frievar4Quality- varkens en zo’n 20.000 Frievar4QBest-varkens. tot nu toe worden de varkens via Vion afgezet. ”We zijn met verschillende partijen in gesprek over de afzet van ons product. We maken duidelijk wat we te bieden hebben en waar we voor staan. Als afnemers extra eisen willen stellen, bijvoorbeeld meer welzijn, dan zijn we daar voor in.” Lorist hoopt voor het eind van het jaar een partner te hebben gevonden voor de afzet van de Frievar4Quality(Best)-varkens

35 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

HANOS: Leverancier in beeld

In het Gaasterland – in het heuvelachtige zuidwesten van Friesland – ligt de oorsprong van het Gaasterlander Kruidenvarken. Op de Hemelumer Hoeve, een varkensboerderij in het dorpje Hemelum, wordt me

Comentarios


bottom of page