top of page
banner-Gaasterlander_Omgeving_okt2018-1.png
  • Foto van schrijverFrievar

PERSBERICHT Frievar fokt de FRIVERDI zeug

Hemelum, 10 mei 2016


Persbericht


Frievar fokt de FRIVERDI zeug. De beste zeug voor de hele keten.


Met trots maken we bekend dat Frievar de FRIVERDI zeug fokt. FRIVERDI staat voor Friese waarde, rijkdom. De zeug doet haar naam eer aan omdat zij een goede vitaliteit, vleeskwaliteit, groei en voederconversie doorgeeft aan haar nakomelingen. De beste zeug voor de hele keten.


De FRIVERDI zeug, die alleen beschikbaar is voor deelnemers aan de Frievar franchiseformule, is een unieke combinatie van het Nederlands Landvarken van de Hemelumer Hoeve (N-lijn), de Yorkshire (Z-lijn) en het Noors Landvarken (Norsvin Landrace). In deze lijnen wordt extra gefokt op vitaliteit, vleeskwaliteit, voederconversie en sociaal gedrag.


De FRIVERDI zeug wordt gefokt in samenwerking met Topigs Norsvin. De basis blijft de N-lijn op de Hemelumer Hoeve, die haar waarde reeds bewezen heeft. Door jarenlange ervaring en inzet van technieken als Live Muscle Scan, voerstations, CT-scanning, genomics selection en de grote hoeveelheid data in de Topigs Norsvin database, wordt een perfect uitgebalanceerde zeug gefokt op een hoog gezondheidsniveau. In het fokdoel wordt extra nadruk gelegd op bigoverleving, vitaliteit en vleeskwaliteit.


Met de introductie van de FRIVERDI zeug zet Frievar een volgende stap in de toegevoegde waarde van haar keten. De unieke eigenschappen van de zeug dragen samen met de extra aandacht voor de vleeskwaliteit bij aan een verantwoord en lekker stukje vlees.


47 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

HANOS: Leverancier in beeld

In het Gaasterland – in het heuvelachtige zuidwesten van Friesland – ligt de oorsprong van het Gaasterlander Kruidenvarken. Op de Hemelumer Hoeve, een varkensboerderij in het dorpje Hemelum, wordt me

Comments


bottom of page