top of page
banner-Gaasterlander_Omgeving_okt2018-1.png
  • Foto van schrijverFrievar

Techniek JR Biggentransport BV

Techniek JR Biggentransport B.V.


Gesloten auto


De nieuwe biggenauto van JR Biggentransport beschikt over alle technieken om de laadruimte te desinfecteren en te ontdoen van het PRRS-virus. De auto wordt verhit tot 70° en daarna met het desinfectiemiddel ontsmet.


Desinfecteren

Onder de oplegger zit een kast met daarin de watervoorraad en het desinfectiemiddel om de bak te ontsmetten nadat deze is gereinigd . Er is genoeg voorraad om de oplegger tien keer te desinfecteren.


Vernevelpunten


Per laaddek is er een vernevelpunt in het kopschot van de oplegger dat het desinfecteringsmiddel in de laadruimte verdeeld. Het desinfecteren gebeurt als de laadruimte droog is, bij een temperatuur van circa 40° in de bak


Dieselgestookte heaters


Zodra de auto schoon, droog en gedesinfecteerd is, wordt deze verder verwarmd tot een temperatuur van 70 °. De temperatuur in de laadbak blijft een halfuur op dit niveau zodat mogelijk aanwezige PRRS-kiemen zijn gedood. De warmte wordt geleverd door twee dieselgestookte heaters die onder de oplegger zijn gemonteerd. Er is een voorraadtank voor 250 liter diesel.


Mangaten


De warme lucht stroomt via twee mangaten in de laadruimte. Door de twee laaddekken iets op te heffen, kan de warme lucht er langs en wordt de hele ruimte warm. Zodra de hele procedure is afgerond, sluit de chauffeur de mangaten met twee deksels af. De deksels laten geen water door dat naar de heater zou kunnen stromen.


Het proces


Het hele proces vindt plaats terwijl de auto van zijn losadres naar de volgende klant rijdt. Na afloop van de procedure krijgt de chauffeur een sms-bericht ter bevestiging dat alles volgens het boekje plaatsvond. De boer kan desgewenst een inlogcode krijgen om op de website van de transporteur te checken of de auto schoon en verhit is geweest.


Brandschoon


Zodra de auto schoon is, strooit de chauffeur zaagsel in de laadbak en kunnen de biggen er in

73 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

HANOS: Leverancier in beeld

In het Gaasterland – in het heuvelachtige zuidwesten van Friesland – ligt de oorsprong van het Gaasterlander Kruidenvarken. Op de Hemelumer Hoeve, een varkensboerderij in het dorpje Hemelum, wordt me

Comentarios


bottom of page