top of page
banner-Gaasterlander_portret-Johan_okt2018-7_edited.png

Vervoer

Frievar werkt samen met Johan Robbertsen Biggentransport voor het vervoer van onze biggen, vleesvarkens, opfokzeugen. Ook in deze schakel in de Frievar-keten wordt zorg besteed aan hygiëne en dierenwelzijn.

 

De ketenlogistiek werkt als volgt:

Het transport begint altijd op de gezondste bedrijven met biggen. Vóór het laden van de varkens wordt de laadruimte van de vrachtwagen grondig gedesinfecteerd om het PRRS-virus te verwijderen. Dit gebeurt door de ruimte te desinfecteren met een speciaal middel en vervolgens te verhitten tot 70°C. Dit proces vindt plaats terwijl de chauffeur van het losadres naar de volgende boer rijdt.

 

Na het voltooien van de procedure ontvangt de chauffeur een sms-bericht ter bevestiging van een succesvolle reiniging. Indien gewenst, kan de boer een inlogcode ontvangen om te controleren of de vrachtwagen schoon is en de juiste behandeling heeft ondergaan.

 

Voor het laden van de varkens strooit de chauffeur zaagsel in de laadbak, zodat de varkens comfortabel kunnen liggen en om uitglijden te voorkomen. Door de verwarmde omgeving ervaren de varkens minimale stress tijdens het vervoer, wat een belangrijke indicator is voor het welzijn van onze dieren.

Uitleg in woord en beeld

Desinfecteren

Onder de oplegger zit een kast met daarin de watervoorraad en het desinfectiemiddel om de bak te ontsmetten nadat deze is gereinigd. Er is genoeg voorraad om de oplegger 10 keer te desinfecteren.

transport1.png
bottom of page