top of page
banner-Gaasterlander_Omgeving_okt2018-1.png
  • Foto van schrijverFrievar

AR en Frievar vieren 10-jarige samenwerking

Persbericht Wageningen, 28 juni 2023


Sinds 2013 produceert AgruniekRijnvallei (AR) als ketenpartner van Frievar voer voor varkenshouders die deelnemen aan deze keten die staat voor lekker, gezond én eerlijk varkensvlees. Om de tienjarige samenwerking te vieren togen product- en innovatiemanager Eelco van de Hoef en commercieel directeur Johan Schuttert (beide van AR) naar Friesland om een taart te overhandigen aan Frievar-eigenaren John Lorist en Mark van Sambeek.


Binnen de Frievar-keten werken ketenpartners samen aan een (h)eerlijk stukje varkensvlees. Alles binnen deze keten is gericht op de gezondheid en het welzijn van de varkens. Met oog voor dier, mens en omgeving.


Op de foto v.l.n.r.: Eelco van de Hoef, Johan Schuttert, John Lorist en Mark van Sambeek.


Vraaggestuurde ketens

In Nederland wordt steeds meer vlees via vraaggestuurde ketens zoals Frievar verkocht. Johan Schuttert: “We vinden het belangrijk om deel te nemen aan vraaggestuurde ketens. We denken mee over voedingsvraagstukken en staan voor de belangen van de varkenshouder. Het is in het belang van alle schakels in de keten dat de continuïteit voor varkenshouders gewaarborgd is.”


Goed georganiseerde keten

Voor gezonde varkens die lekker smaken is het belangrijk dat de hele keten goed georganiseerd is. Samenwerking met de juiste partners is daarbij essentieel. John Lorist: “In de afgelopen 10 jaar heeft AR bijgedragen aan de kennis die nodig is om een keten goed te managen. Er staat nu een keten waarin alle schakels gewend zijn om samen te werken en te denken in het eindproduct.”


Hoger gezondheidsniveau

Het verhogen van het gezondheidsniveau van de aangesloten bedrijven is een van de speerpunten van Frievar. Frievar wil dit bereiken met depop-repop. Depop-repop is een effectieve manier om de stal te ontdoen van ziektes als APP en PRRS. Het leegdraaien van de stal heeft veel impact op de bedrijfsvoering en vraagt veel kennis en een grote investering. Frievar geeft de garantie af van biggenafname tegen meerprijs en lagere voerkosten.


Frievar is op zoek naar vermeerderaars

Omdat de vraag naar Frievar-vlees groeit is Frievar op zoek naar nieuwe varkenshouders. Eelco van de Hoef: “Deelnemen aan de Frievar-keten vraagt een andere manier van ondernemen. Bepaalde keuzes op het gebied van voer, genetica en huisvesting worden door Frievar gemaakt. Een varkenshouder kan zich hierdoor volledig focussen op zijn dieren.”


Over AR

AR (AgruniekRijnvallei) in Wageningen levert kwaliteitsproducten en heeft adviesdiensten voor zowel de veehouderij als de plantaardige sector. Daarnaast exploiteert AR negen Welkoopwinkels en heeft ze op- en overslagbedrijven in Doetinchem, Wageningen en Lienden. AR opereert dichtbij en betrokken en werkt samen met ondernemers aan continuïteit. De jaaromzet veevoeders bedraagt ruim 728.000 ton, hiervan was 104.000 ton biologisch. De geldomzet 2022 bedroeg € 438 miljoen.

(Voor meer informatie over AR kunt u contact opnemen met commercieel directeur Johan Schuttert van AgruniekRijnvallei, 0317-499552.)

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page